Блюдо під назвою «Сорбет» було винайдено в Китаї, звідки по Великому Шовковому шляху потрапило до Персії і у арабські країни. Європейські купці і мандрівники, які бували в східних країнах, привезли рецепт у Францію та Італію, де він отримав назву «сорбетто». Італійська кухня, меню якої було не багатим на холодні страви, радісно прийняла новинку і вдосконалила її склад, одночасно створивши перший прообраз морозива.
Сорбетто – це охолоджений десерт з фруктового або ягідного пюре з ніжними вершками або без молокопродуктів. По суті – це дієтичне та вітамінізоване морозиво без цукру, де в ролі підсолоджувача виступає фруктоза. Ще в сорбетто додають меренги, щоб зробити ці ласощі пишними і повітряними.
Подавати його прийнято в перервах між щільними стравами, щоб зняти тягар після прийому їжі, або в якості самостійного десерту для тих, хто стежить за своєю фігурою або хоче підкріпитися чимось легким.
Якщо планується провести романтичний вечір в компанії дівчини, яка сидить на дієті, то більш смачного й корисного частування і не придумаєш.
Існує окремий клас алкогольних сорбетто, які щедро окроплені лікером, лимонною горілкою, ромом і іншими подібними напоями, розведеними з сиропом. Фрукти і ягоди, які лежать в основі цієї страви, перед розтиранням в пюре можуть вимочуватись в міцному алкоголі, що надає ласощам незвичайного смаку.
Сорбетто, як і інші італійські страви в меню ресторану європейської кухні Кардинал, готуються за автентичними рецептами зі свіжих продуктів. Той, хто побажає замовити цей десерт, зможе відчути його смак таким, як він і задумувався кращими італійськими кулінарами.