Гратен із баклажанів

Eggplant gratin

Гратенування – це класичний кулінарний прийом, винайдений французами. Він передбачає запікання різноманітних продуктів в духовці до утворення апетитної і красивої скоринки. Будь-які поважаючі себе європейські ресторани мають в своєму меню один або кілька рецептів гратена. Меню ресторану європейської кухні Кардинал також має унікальний рецепт гратена від шеф-кухаря: з баклажанами, томатами-гриль, моцарелою і запашним базиліком. 

Романтичний вечір з гратеном стане незабутнім! Ця страва створюється з молодих і свіжих овочів: маринованих під сіллю баклажанів, на які зверху укладаються круглі шматочки томатів, присипані моцарелою, приправами і запашним базиліком.

Після того як овочі будуть розкладені в лоток і притерті зверху сиром, вони відправляються в духовку на півгодини. Наприкінці виходить низькокалорійна і соковита закуска під ніжною сирною скоринкою – вона відмінно розігріє апетит перед вечерею.

Моцарелла – це один з найбільш низькокалорійних сирів, який дає тягучу і нежирну корочку. Про калорійність інших інгредієнтів страви і зовсім говорити нема чого. Ці якості роблять гратен з баклажанами і помідорами ідеальним запеченим блюдом для тих, хто стежить за фігурою або не може споживати інші страви по дієтичним медичним показникам.

Італійська кухня в меню ресторану Кардинал пропонує багато страв. Гратен з баклажанами, томатами, пармезаном і базиліком – це далеко не єдина смакота з італійської кухні. В меню ресторану можна знайти найрізноманітніші італійські страви, приготовані за автентичними рецептами найкращих кулінарів. Готування проводиться виключно з натуральних і свіжих інгредієнтів в повній відповідності з рецептами, які існують на півострові.