Різотто з дарами моря

Seafood Risotto

Італійська кухня, меню якої величезне і різноманітне, стала займати почесне друге місце по світової популярності (після французької) завдяки відсутності консервативних рамок. Вона століттями, як губка, вбирала в себе десятки зарубіжних страв, які творчо перетворювалися в щось самобутнє, середземноморське і латинське. Різотто з дарами моря відноситься саме до таких страв.

Ключовим компонентом різотто є рис, який був привезений до Італії купцями, що побували в азіатських країнах. Спочатку його злегка обсмажують у вершковому маслі з цибулею, а потім тушкують у вині разом з деякими овочами і морепродуктами: креветками, кальмарами, філе риби, мідіями або устрицями.

Цей спосіб готування багато в чому схожий з пловом, але готовий продукт виходить одночасно розсипчастим і досить рідким. А італійські спеції і середземноморські дари моря надають йому унікальний і неповторний з жодним блюдом смак. І якщо відвідувачеві ресторану треба зробити вибір страв, за якими він проведе романтичний вечір, щоб справити враження на запрошеного гостя, варто вибрати велику порцію різотто – воно відмінно підійде на цю роль.

Італійські страви завжди відрізнялися різноманіттям способів готування, але різотто займає першість за кількістю рецептів. Адже кулінари і ресторани знають як мінімум 150 способів його приготування.

Ресторан європейської кухні Кардинал подає найбільш відомі страви Західної і Південної Європи. Але основний упор в діяльності закладу зроблений на італійську високу кухню. Щоб страви в повній мірі відповідали кулінарним канонам, кухарі використовують ті продукти, що містяться в оригінальному рецепті й привезені з Апеннін.