Тальятеллі з сьомгою у вершковому соусі

Tagliatelle with Salmon in Cream Sauce

Для того, щоб скуштувати унікальні страви середземноморської кухні, необов'язково поспішати на береги Італії або Іспанії. Знаменитий тальятеллі з сьомгою у вершковому соусі чудово готують ресторани Ужгорода. Витончене поєднання ніжної риби з ароматними спеціями, включеними до складу соусу, наділяють популярну в усьому світі пасту смаком романтики, яким просякнута зачарована Венеція.

Для приготування страви використовуються різана плоска локшина тальятелле, коронна борошняна основа страви, що прийшла з Болоньї з часів епохи Відродження (XV сторіччя). За легендою «гнізда» вперше приготував кухар до весілля Лукреції Борджіа і Альфонсо, надихнувшись ефектним білявим довгим волоссям дівчини.

Як приправи до сьомги в нашому італійському ресторані в ніжний вершковий соус додають запашні трави і спеції з легкою гостротою морського бризу: ріпчаста цибуля, орегано, часник, чабер і базилік. Завершують палітру смаку традиційні терті сири регіону Емілія-Романья, що прославилися на весь світ – Пармезан і Дор блю (з благородною блакитною цвіллю).

Шматочок сонячної Італії перемістився в Ужгород, ресторани якого балують своїх відвідувачів неповторними технологіями італійських майстрів кулінарії. Незабутнє враження від тальятеллі з сьомгою у вершковому соусі з ресторану італійської кухні розповість Вам про «Bel Paese» (прекрасну країну) набагато більше, ніж будь-який історичний довідник.